INLOGGEN OPDRACHTGEVER | DEBITEUR

Over Fidron

Fidron is een particulier onderzoeksbureau, opgericht in 2003 en richt zich voornamelijk op de automotive branche. Fidron is volledig erkend en bevoegd door het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Autoriteit Financiële Markten. Dit biedt u de zekerheid dat u aan Fidron een gerenommeerde partner heeft voor wie efficiënt en discreet integriteitsproblemen wil voorkomen of oplossen.

Fidron is gespecialiseerd in het opsporen, innemen en veiligstellen van onderpanden in opdracht van banken, financiering-, lease- en verhuurmaatschappijen. Daarnaast verricht Fidron talrijke onderzoeken op het gebied van diefstalonderzoek en incasso.

Vergunning Ministerie van Justitie en Veiligheid

Om legitiem recherchewerkzaamheden uit te mogen voeren beschikt Fidron sinds 2003 over een vergunning van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Aan elke vergunning is een uniek POB nummer gekoppeld. POB is de afkorting voor Particulier Onderzoeksbureau. Zonder een vergunning is het in Nederland niet toegestaan om recherchewerkzaamheden te verrichten en zijn rapportages niet rechtsgeldig.

Naast het hebben van de juiste vergunningen zijn alle medewerkers van Fidron gescreend door de korpschef van de Nationale Politie en zijn de onderzoekers in het bezit van het vereiste legitimatiebewijs; Particulier Onderzoeker.


Vergunning Autoriteit Financiële Markten

Naast het opsporen en innemen van voertuigen en objecten, incasseert Fidron ook openstaande vorderingen bij debiteuren (bemiddelen). Om deze dienstverlening op het gebied van consumptief krediet te mogen aanbieden is een vergunning van de AFM verplicht.

In 2017 heeft de AFM de betreffende vergunning aan Fidron verstrekt onder nummer 12044875.

Over de vergunning van de AFM:

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 14 november 2016 de leidraad ‘Consumenten en Incassotrajecten’ gepubliceerd. In deze leidraad staat onder meer dat een incassobureau een vergunning moet aanvragen wanneer deze bemiddelt in krediet óf aanbieder is van krediet. De AFM heeft kredietaanbieders tevens gewezen op hun verantwoordelijkheid bij incassoproblemen bij consumptief krediet.

Kort samengevat houdt dit in dat kredietaanbieders geen gebruik mogen maken van externe partijen die bemiddelen bij consumptief krediet en geen vergunning van de AFM hebben.