...een moment geduld...
Fidron Particulier onderzoeksbureau Field Collection
Fidron Onderzoek en Recovery

Fidron/Hooikammer Groep helpt met opsporen, innemen en veiligstellen en overige fleetservice- en remarketingdiensten

Autodiefstal is een groot probleem. Niet alleen vanwege de financiële gevolgen voor consumenten, leasemaatschappijen, fleetowners en verzekeraars, maar ook door de emotionele impact van een autodiefstal. Fidron, onderdeel van de Hooikammer Groep is gespecialiseerd in het effectief opsporen, innemen en veiligstellen van gestolen en verduisterde voertuigen. Fidron heeft jarenlange opsporings ervaring. Mede daardoor beschikt Fidron internationaal over een sterk netwerk waarbinnen regelmatig tips of andere aanwijzingen opduiken van gestolen of verduisterde auto’s, motoren of materieel. Daarbij onderhoudt Fidron goede contacten met politie en andere opsporingsdiensten. Fidron zet alles op alles om uw gestolen of verduisterde goed terug te vinden. Door de unieke samenwerking met de Hooikammer Groep wordt het voertuig of object snel veiliggesteld en getransporteerd naar een beveiligde locatie. In overleg met de opdrachtgever worden de fleetservice-activiteiten en mogelijke remarketingprocessen opgestart.

Vragen of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem contact met ons op middels de onderstaande gegevens.

In 2022 zijn er 11 procent meer auto’s gestolen

Volgens het CBS bedroeg in 2021 de totale schade door autodiefstal 142 miljoen euro. Ook in 2022 en 2023 is het de verwachting dat autodiefstal weer flink zal bijdragen aan de financiële schade door criminaliteit. In 2022 werden namelijk 5.973 personenauto’s gestolen, 11 procent meer dan in 2021. De diefstal van lichte bestelauto’s liet met 1.394 voertuigen een stijging zien van 23 procent. Daarnaast werden er vorig jaar meer vrachtauto’s, aanhangers, motoren en landbouwvoertuigen gestolen dan het jaar ervoor. In de eerste vier maanden van 2023 werden er in Nederland 2072 motorvoertuigen gestolen hetgeen een stijging betekent van 5.8% ten opzichte van dezelfde periode. Limburg heeft het hoogste diefstalratio en Friesland is de veiligste provincie.

Toyota meest gestolen automerk

Bijna de helft van alle auto’s die worden gestolen zijn tussen de 0 en 6 jaar oud. Als we kijken naar de verschillende merken en modellen in 2022 dan zien we in de leeftijdscategorie 0 – 3 jaar dat Toyota met 464 gestolen auto’s het ‘populairst’ is bij het dievengilde, gevolgd door Peugeot en Volkswagen. Daarna komen Renault, Mazda en Mercedes-Benz. De top 10 wordt afgesloten door Nissan, Citroën, Kia en Opel. Opvallend: er werden ruim 10 keer meer Toyota’s gestolen dan auto’s van Kia en Opel die allebei op 34 gestolen voertuigen uitkomen.

Toyota RAV4 meest gestolen auto, Volkswagen Polo en Golf op de tweede plek

Qua modellen hebben criminelen het vooral voorzien op de Toyota RAV4, Auris en de C-HR. Bij Volkswagen moeten vooral eigenaren van een Polo of Golf beducht zijn op diefstal. Peugeot laat volgens het CBS elk jaar ook een stijging zien, daar zijn vooral eigenaren van de 3008 en de 5008 de pineut. Bij Renault gaat het vooral om de Clio en de Megane. Bij de bestelauto’s zijn het Mercedes-Benz, Volkswagen en Ford die het vaakst worden gestolen, en ook hier zien we bij alle merken een toename in het aantal gestolen voertuigen. Tot slot werden er in 2022 43 vrachtauto’s gestolen, een stijging van ruim 26 procent.

Ongeveer de helft van alle auto’s wordt teruggevonden

De meeste auto’s werden gestolen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Samen zijn deze steden goed voor 2.122 van de 5.973 auto’s die in totaal werden gestolen (35,4%). In Noord-Holland worden de minste auto’s gestolen. Van alle gestolen personen- en bestelauto’s werd vorig jaar ongeveer de helft teruggevonden. Een hele prestatie gezien het feit dat gestolen auto’s vaak direct verdwijnen naar het buitenland. Fidron kan desgewenst snel optreden na een melding en ervaring leert dat de eerste 48 uur na diefstal cruciaal zijn.

De snelle kracht van Hooikammer Groep

En juist daar zit de kracht van Hooikammer Groep. Dankzij ons particuliere recherchebureau Fidron hebben we inmiddels een sterk en betrouwbaar netwerk in binnen- en buitenland. Daar werken we samen met partners en inmiddels hebben we tientallen jaren ervaring met het bestrijden van voertuigcriminaliteit, het snel opsporen van (gestolen) auto’s en het repatriëren van gestolen voertuigen en werktuigen. Door de samenwerking met maar liefst 60 bergingsbedrijven zijn we in staat om gemiddeld binnen 45 minuten het voertuig veilg te stellen en te transporteren. Daarnaast ontzorgen we de opdrachtgever met het verdere verloop van het proces.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

    Naam*

    E-mailadres*

    Telefoonnummer

    Korte toelichting*