...een moment geduld...
Fidron Particulier onderzoeksbureau Field Collection
Fidron Onderzoek en Recovery

Vanuit een BV wordt medio juli 2022 een aanvraag ontvangen voor het financieren van twee waardevolle voertuigen. De activiteiten van de BV laten zich omschrijven als Het aannemen en verrichten van graafwerkzaamheden. Het verrichten van schilder-, spuit en straal werkzaamheden. Er zouden 17 werkzame personen zijn. Na de totstandkoming van de leasecontracten ontstaat er vrij snel een achterstand in betaling van de leaseverplichtingen en contact met de betrokkenen blijkt moeizaam te verlopen.

 

Vragen of wilt u gebruik maken van onze diensten? Neem contact met ons op middels de onderstaande gegevens.

Opsporen eigendom

Fidron ontvangt de opdracht om onderzoek te verrichten en de voertuigen op te sporen en in te nemen. Uitgebreid onderzoek en bezoek aan diverse adressen bevestigt de argwaan dat er zeker weten iets niet klopt. De BV zelf heeft 2 bestuurders en één van de bestuurders is tevens enig aandeelhouder sinds september 2019. De tweede bestuurder is sinds mei 2022 algemeen directeur. Eén van de bestuurders is niet te bereiken en de tweede bestuurder laat via social media zien er een eigenwijze manier van handel en wandel op na te houden. Slechts via email is er contact met de BV waaruit blijkt dat dit contact een derde is en niet één van de bestuurders.

Men laat weten met beide voertuigen in Frankrijk te verblijven vanwege een gecombineerde zakenreis en vakantie. Begin december verwachtte men terug te zijn in Nederland waarna de voertuigen zouden worden ingeleverd. Eerder terugkomen zou geen optie zijn, mede vanwege een ongelukje die één van de bestuurders zou hebben gehad waarbij een gebroken been zou zijn opgelopen. Als bewijs wordt een prachtige foto van een been in het gips meegezonden.

Aangifte verduistering

Op basis van het uitgevoerde onderzoek werd door Fidron direct aangifte van verduistering bij de politie gedaan. De voertuigen werden internationaal als vermist gesignaleerd en via het netwerk van Fidron werd de verduistering van de voertuigen internationaal uitgezet. Ontdekt werd vervolgens dat beide voertuigen medio september/oktober 2022 de grens van Turkije zijn gepasseerd en zich nog in Turkije moesten bevinden. Eén van de voertuigen werd vlak daarna gelokaliseerd en met behulp van de partners van Fidron door de Turkse politie in beslag genomen. Onderzoek naar de locatie van het tweede voertuig is nog gaande.

Rookgordijn

Klaarblijkelijk heeft men in alle opzichten een rookgordijn willen optrekken. Zo heeft men de betreffende BV anders doen voorkomen en liet men doorschemeren dat de voertuigen zich ergens anders bevonden dan waar ze daadwerkelijk verbleven.
De betrokkenen achter de BV kunnen worden gekenmerkt als ‘katvangers’ en zo goed als zeker heeft men de bedoeling gehad om beide voertuigen richting het Midden-Oosten te laten verdwijnen. Het gevoel van de eigenaar van beide voertuigen klopte en gelukkig werd Fidron snel ingeschakeld om grote(re) financiële schade te voorkomen.

Veel gestelde vragen over Field Collection
Hoe gaat Field Collection in zijn werk?

De medewerkers van Fidron proberen de juiste contact- en adresgegevens van de debiteur te achterhalen en contact te leggen waardoor de klant van Fidron weer in staat is om haar proces voort te zetten en de openstaande vordering betaald te krijgen. Waar nodig kan Fidron op basis van haar onderzoek gepaste maatregelen adviseren, bijvoorbeeld om over te gaan tot ontbinding van de overeenkomst.

Wat wordt verstaan onder Field Collection?

Wanneer een debiteur zijn verplichtingen niet (meer) nakomt en er geen contact mogelijk is dan kan een bezoek en/of gesprek het gewenste doel behalen.

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact me u op.

    Naam*
    E-mailadres*
    Telefoonnummer
    Korte toelichting*